קציצות עדשים וחומוס של אלינור
קציצות עדשים וחומוס של אלינור
רכיבים:
שקית עדשים ירוקות (500 גרם)
שקית חומוס של סנפרוסט
צרור ירק (פטרוזיליה וכוסברה)
2 סלסלאות של פטריות טריות
6 בצלים
שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים
משרה את העדשים ללילה.
*במחבת גדולה שמים 5 כפות שמן זית
לקצוץ בצל ופטריות
להוסיף למחבת ואם צריך אפשר להוסיף מעט מים ולהמשיך לטגן עד שהבצל מזהיב ומתרכך(אני מוסיפה מעט מים) .
*טוחנת את העדשים בבלנדר סטיק שתתקבל ממש עיסה.
*קוצצת את הירק ומוסיפה לעיסת העדשים.
* תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ומערבבת את הכל יחד
*בקערה קטנה נפרדת שמה 2 כפות רסק עם מים חמים ותבלינים(אל תוסיפו הרבה מים שזה לא יהיה נוזלי מדי) ממיסה הכל וטועמת, כשזה טעים לי מוסיפה לעיסת העדשים ופטרוזיליה.
*מוסיפה לעיסה את הבצל והפטריות מערבבת הכל יחד לעיסה אחת.
מחממת תנור מניחה נייר אפייה ומשפריצה תרסיס שמן מכינה קציצות (פיתות קטנות) לא דקות מדי, שמה בתנור בודקת שזה לא ישרף והופכת את הקציצה, כשזה נראה לי מוכן מוציאה.
